Minecraft Oyunu İnceleme Ve Oyun İçi Taktikler


Minecraft oyunu bilindiği üzere dünya çapında kendini kanıtlamış ve ülkemizde de oldukça fazla oyuncusu bulunmaktadır. Geçtiğimiz senelerde Minecraft oyunu online platformda kaldırılıyor haberleri ile dolup taşmıştı. 2015 yılında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından inceleme başlatılmıştı. İncelemenin nedeni ise meclis kulislerinden gelen bir soru üzerine; Minecraft diye bir oyunun eşini öldürmeye teşvik edici bir oyun olduğunu ve bu oyun hakkında inceleme yapılması gerektiği söylenmişti. Yapılan incelemeler sonucunda ise çocukların gelişimine katkıda bulunduğu görülse de yapıların ev, tarla, köprü vb. şeylerin oyunda yaratıklar tarafından yıkıldığı ve genel olarak bir şiddet unsuru bulunduğu belirtildi. Mahkemeden Minecraft yasaklanma haberleri beklense de şuan için yasaklanma söz konusu değildir. Ayrıca dünya genelinde hiçbir ülke Minecraft’a yasak getirmediğini de belirtelim.

Minecraft Oyun İçi Öneriler

Minecraft oyunu hakkında youtube’da oldukça fazla video çekilmektedir. Oyunlar içerisinde fazla bir efekt özelliği oymayan bir strateji ve gelişime açık bir oyun olan minecraft oyunu hakkında önemli taktikler vereceğiz.

1-Cadı Evine Dikkat!

Minecraft oyununda bataklıklar nadir görülen yerler arasındadır. Bataklıkları gördüğünüz zaman orada küçük bir ev görecekseniz, orada büyücü bulunmaktadır. Büyücüler oyun içerisinde geceleri görülmektedir. Büyücü sizi görür görmez iksir saldırısında bulunacaktır. Bu saldırıda sizin canınızın epey düşürecektir. Büyücüleri gece gördüğünüz zaman anında kaçmanızı öneriyoruz çünkü büyücüleri öldürmek minecraft oyununda oldukça zor. Nedeni ise büyücülerin her türlü iksiri kullanarak hayatta kalabilmektedir.

2-Evinizde Kedi Bulundurun

Minecraft oyununda kediler sizi koruma da önemli rol oynamaktadır. Size saldıran Creeperlar nedense kedilerden korkmaktadırlar.  Oyun içerisinde yapmış olduğunuz evin içine kedi bırakarak hem Creeperlar saldırısından korunursunuz hem de evinize Creeperların girmesine engel olursunuz.

3-Kafanıza Balkabağı Takın

Oyun içerisinden yine önemli bir taktik verirsek, balkabağıdır. Balkabağını kafanıza giyerek Endermanları kolaylıkla gözlemleyebilirsiniz. Balkabağı görüş açınızı kısıtlasa da  Endermanları izleyebilirsiniz. Ayrıca Endermanlar sizi görse de kaçmanıza gerek yok ne olursa olsun endermanlar size saldırmayacaktır.

4-Demir Golem ve Kardan Adam Yapma

Oyun içerisinde iki kar kütlesini üzerine koyarak daha sonra üzerine balkabağı koyarak kardan adam yapabilirsiniz. Kardan adamlar ne kadar zeki yaratıklar olsa da size zarar vermemektedir. Ayrıca küçük bir yağmur yağması ile ortadan kaybolmaktadır.  Diğer adıyla Snow Golem olarak bilinen kardan adam, ateşe yaklaştıklarında kendilerini suya atarlar. Ayrıca Snow Golem’lerin yüksek yerlerden atlamadıkları bilinmektedir. Snow Golem’ler Blaze’ye düşmandır. Ayrıca oyuncuyu mob’lardan korumaktadırlar.  Snow Golem’ler kötü iklim koşullarına karşı dayanıksız oldukları için Snow Golemleri kapalı ortamlarda saklamanız gerekmektedir.

Demir Golem diğer adıyla Iron Golem Minecraft oyununda nadir görülen yaratıklar arasında yer almaktadır. Demir Golemler düşme hasarı ve boğulma hasarı almamaktadırlar. Ayrıca su ve lavdan kaçan Demir Golemleri oyun içerisinde görmek neredeyse imkansıza yakın olduğunu belirtelim. Siz kendiniz Demir Golem üretmek için yapmanız gereken; toplamda 4 demir kütlesini T şeklinde dizerek üzerine balkabağı eklemeniz yeterli olacaktır. Demir Golemler ne kadar yavaş yaratıklar olsa da oldukça güçlüdürler. Demir Golemler zarar verebildikleri yaratıkları tek vuruşta havaya savurabilmektedir.  Iron Golemler Creeperlara karşı saldırgan olmasa da İskelet, zombi gibi yaratıkları köye girdiğinde saldırdığı bilinmektedir. Eğer siz bir köy içerisinde Iron Golem’e saldırı atarsanız sizi köyün dışına çıkana kadar saldıracaktır, siz köyden çıktıktan sonra da köyü savunma amaçlı geri dönecektir.  Bazı Iron Golemler köyde bulunmasa da köyü korudukları bilinmektedir.

5-Dev Mantar Adaları ve Yeraltında Gizli Bölüm

Oyunda nadir olarak görülen mantar adaları üzerinde inekler gezinmektedir. Burayı görünce oldukça şaşıracaksınız.  Minecraft oyunu içerisinde yer altı bölümü ender olarak bulunan yerler arasındadır. Yer altında ender bölüme girdikten sonra orada ejderha ile karşılabilirsiniz.

Minecraft Oyununda Yapmanız Gerekenler!

Minecraft oyunu hakkında genel olarak harita ve yaratıklardan söz ettikten sonra şimdi gelelim. Minecraft oyun içi taktikler kısmına;

  • Minecraft oyununda elinizde lav dolu bir kutu bulunurken kesinlikle kutu açılımı yapmayın.
  • Minecraft oyunu içerisinde önemli madenler arasında yer alan altın, elmas gibi madenleri ancak demir veya daha iyi bir kazıcı sayesinde bulabilirsiniz.
  • Minecraft oyununda Shift tuşu yardımıyla inşaat yapımında kenarları yaparken büyük kolaylık sağlamaktadır.
  • Tohumlar 4 blok uzaklıkta bile su olsa büyüyebilmektedir.
  • Oyunda büyük ağaçlar çıkarmak için üst bölüme dirt koyabilirsiniz.
  • Kömür alacak olursanız su kaynağı yakınlarını kazmanız önerilmektedir.
  • Gerçek hayatla bağdaştırıldığı için elementler kimyasal olarak iksir haline dönüştürülebilir.
  • Yapı masası ile odun, taş, demir ve elmas ile gerekli tüm malzemeler yapılabilmektedir.
  • En değerli kaynak Minecraft oyununda elmastır.
  • Araç ve gereçlerinizi elmas ile yaparsanız daha uzun süreli ve aynı zaman da daha hızlı verim alınabilmektedir.
  • Nether’da yatak üzerinde uyursanız yatak patlamaktadır.
  • Evcil kurtlar Creeperlara saldırmamaktadır.
  • Evinizi odundan yaparsanız yanabilir, bu yüzden evinizi demir madeni ile yapınız.
  • Ektiğiniz tohumların daha iyi gelişmesi için cam koymayınız direkt güneş ışığı alan yere koyarak daha iyi verim elde edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİ İLE TEPKİ VER!

Kızdım Kızdım
1
Kızdım
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Yok artık Yok artık
0
Yok artık
Sesli Güldüm Sesli Güldüm
0
Sesli Güldüm
Bayıldım Bayıldım
4
Bayıldım
Beğendim Beğendim
7
Beğendim
Helal Olsun Helal Olsun
0
Helal Olsun

Yorumlar 1

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gönder Gelsin
Kişilik Testi
Kişilik ortaya çıkaran sorular dizisi
Bilgi Testi
Bilgi veya kültür ölçen sorular
Oylama
Karar ya da görüş belirle
Makale
Görseller ile süslenmiş makaleler
Listeler
Numaralandırılmış halde yazılan liste içerikleri
Oylanabilir Liste
En iyi seçeneğe karar vermek için oylanabilen liste
Sosyal medyada bizi takip ederek destek olabilirsin!